Tussen 2002 en 2005 deed ik de eindredactie voor Elsevier Thema, de bijlage bij weekblad Elsevier, met thema's als mode, wonen en koken.
0
Tussen 2002 en 2005 deed ik de eindredactie voor Elsevier Thema, de bijlage bij weekblad Elsevier, met thema's als mode, wonen en koken.
0
In Star Wars-tenue rondstruinen op het eiland waar The Last Jedi is opgenomen, of naar perron 9 3/4 uit Harry Potter. Is het net als in de film? Of helpt de toeristenindustrie iedere beleving om zeep?
Dit en meer in de reisspecial van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.
Het Blad van NRC van juni staat geheel in het teken van Nationale Opera & Ballet. Met een interview met operaregisseur Lotte de Beer, cabaretier Mich Wertheim die vindt dat je een applaus vooral kort moet houden en een mooie fotoreportage over wat er allemaal achter de schermen gebeurt: van modelbouwers tot kostuumontwerp tot pruikenmakers.
‘In een restaurantkeuken zijn de hele dag zo’n tien personen aan het werk. Onthoud dat als u dit feestmenu bekijkt’, schrijft Marjoleine de Vos, die voor de feestspecial van NRC’s Het Blad alvast het kerstmenu thuis kookte. Ze adviseert de thuiskok dan ook: ‘het meeste is niet moeilijk om te maken, maar wel arbeidsintensief. Dus: begin tijdig!’
Verder in dit nummer van Het Blad: een interview met Arun Gandhi, de ‘kleinzoon’ van; een essay van Hans Steketee over de Oosterschelde; en chefkoks op wereldtournee. Met ook bijdragen van Wim Pijbes, Wilfried de Jong en Joël Broekaert.
In het derde nummer van See All This: een interview met Renzo Martens, Yannick Dangre over Marilyn Monroe, Nelleke Noordervliet over Gerard de Lairesse, Rainer Maria Rilke over Auguste Rodin en veel, veel meer.