Voor het weekblad Intermediair deed ik tussen 2000 en 2012 met enige regelmaat eindredactie.
0
Voor het weekblad Intermediair deed ik tussen 2000 en 2012 met enige regelmaat eindredactie.
0
Tussen 2002 en 2005 deed ik de eindredactie voor Elsevier Thema, de bijlage bij weekblad Elsevier, met thema’s als mode, wonen en koken.
In de jaren tachtig maakte Dapper Dan uit Harlem, New York, kleding met de logo’s van anderen. Hij is terug, dankzij Gucci. „Dichterbij het sprookje van Assepoester kun je niet komen”, zegt hij in een interview met Milou van Rossem. In het modenummer van Het Blad verder nog aandacht voor streetwear (Waarom zijn grote logo’s op kleding zo populair?), een interview met hoge-hakken-schoenenontwerper Christian Louboutin en schrijver Elfie Tromp die een ode brengt aan ontwerper Rick Owens.
‘In een restaurantkeuken zijn de hele dag zo’n tien personen aan het werk. Onthoud dat als u dit feestmenu bekijkt’, schrijft Marjoleine de Vos, die voor de feestspecial van NRC’s Het Blad alvast het kerstmenu thuis kookte. Ze adviseert de thuiskok dan ook: ‘het meeste is niet moeilijk om te maken, maar wel arbeidsintensief. Dus: begin tijdig!’
Verder in dit nummer van Het Blad: een interview met Arun Gandhi, de ‘kleinzoon’ van; een essay van Hans Steketee over de Oosterschelde; en chefkoks op wereldtournee. Met ook bijdragen van Wim Pijbes, Wilfried de Jong en Joël Broekaert.
In het zomernummer van Het Blad bij NRC een interview met Floortje Dessing en haar vader: “Toen jij begon, was reizen nog avontuurlijk.” Verder met onder andere een bijzondere fotoserie van Merlijn Doomernik over de donorkinderen van arts Jan Karbaat en eetschrijver Joël Broekaert over rivierkreeftjes.