Met enige regelmaat doe ik de eindredactie van de NRC DeLuxe, onder andere ook voor deze DeLuxe met Marlene Dumas als gasthoofdredacteur.
0
Met enige regelmaat doe ik de eindredactie van de NRC DeLuxe, onder andere ook voor deze DeLuxe met Marlene Dumas als gasthoofdredacteur.
0
Alain Passard is de chef-kok van het Parijse driesterrenrestaurant L’Arpège. Hij danst met prei en praat met een wortel, en is een kok die kookt met zijn ogen en oren. Het ‘zingen van het vuur’ vindt hij ‘net zo mooi als jazz.’
Passard is de gastredacteur van deze DeLuxe. Hij neemt de lezer mee naar zijn moestuin in de Sarthe, deelt zijn passie voor vintage design en stelde voor dit jaar het kerstmenu samen.
In de fotografiespecial van Het Blad van NRC wordt fotograaf Viviane Sassen geïnterviewd door Joyce Roodnat: „Mijn foto’s zijn luiken naar andere werelden, niet een methode om de werkelijkheid vast te leggen.”
Het leven van modeontwerper Diane von Furstenberg leest als een sprookje: een huwelijk met een prins, en daarna met een miljardair, en eigenaar van een modeimperium dat pieken en dalen kent. Ze groeide op bij een moeder met een oorlogstrauma: ‘Dankzij haar ben ik sterk’.
Dit voorjaar doe ik een aantal maanden de (eind)redactie van Het Blad, het maandelijkse magazine van NRC.